21595
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-21595,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

Bach bloesem remedies

Eerste hulp bij emoties

De Bach bloesem remedie is een simpele, complete geneeswijze die uitgaat van het zelfhelende vermogen van de mens. Het zijn voedingssuplementen; druppels op natuurlijke basis, zonder toevoegingen. Ze bestaan uit de essences van de bloesems van 38 gewone wilde bloemen, struiken en bomen en werken energetisch in op onze emoties.

 

Bij elke emotie past een bloesem

Elke Bach-bloesem richt zich op een specifieke gemoedstoestand of een karaktertrek die je hebt. Zo heeft iedereen alle 38 emoties in zich. Sommige zitten ons soms wat meer in de weg dan anderen. Dan zijn we uit balans. De bloesems helpen je om weer in balans te komen. Ik werk met alle 38 Bach bloesem druppels.

 

Categorieën van emoties

Dr Edward Bach was een beroemde arts, bacterioloog en homeopaat. Hij bestudeerde het gedrag en met name de stemmingen en emoties van zijn patiënten. Alle emoties bracht hij terug tot de 38 basis emoties, waarop alle emoties terug te brengen zijn. Bach verdeelde ze over zeven categorieën

 • Onvoldoende interesse in het hier en nu (Leef bij de dag)
 • Eenzaamheid (Maak contact met anderen)
 • Overgevoeligheid voor invloeden en ideeën van anderen (Blijf bij jezelf)
 • Overbezorgdheid (Leven en laten leven)
 • Angst (Je zorgen overwinnen)
 • Onzekerheid (Ken jezelf)
 • Moedeloosheid of wanhoop (Vind hoop en geluk)

 

Emoties veroorzaken lichamelijke klachten

Je lichaam bestaat uit meerdere lagen: je hebt een fysiek/stoffelijk lichaam, maar ook een emotionele laag. De Bach bloesems werken in op je emotionele laag en ondersteunen zo het herstel van het fysieke lichaam. Ze helpen je bij negatieve gevoelens en emoties, om weer in balans te komen. Het lichaam heeft een zelfhelend vermogen. Je heelt dus als het ware jezelf, met een beetje hulp van een consultant.

 

Kijk naar de héle persoon

Om een probleem goed aan te pakken moeten we de héle persoon in beschouwing nemen. Haar (of zijn) persoonlijkheid, levensstijl en de emotionele invloeden in haar leven spelen een rol. Bach gaat ervan uit dat een lichamelijke klacht meestal een symptoom is van een blokkade op een ander niveau. Om bij de onderliggende problemen van die blokkade te komen moet je als het ware de lagen van een ui afpellen. Alleen zo kun je de wérkelijke oorzaak van een probleem aanpakken en oplossen.

De Bach bloesems zeer geschikt als ondersteuning of aanvulling op de reguliere geneeskunde, maar kan deze niet vervangen. Raadpleeg bij ernstige klachten altijd eerst een huisarts.

 

Kijk naar het Hier en Nu

De bloesemdruppels behandelen alleen de emoties in het NU. Door eerst de meest oppervlakkige problemen op te lossen kom je stapje voor stapje bij het achterliggende probleem en kun je uiteindelijk die ook oplossen.

Mijn rol: luisteren en doorvragen

Ik kan je helpen door tijdens een gesprek te luisteren, vragen te stellen, door te vragen en samen te vatten. Dat geeft je vaak al inzicht. Bovendien zijn bepaalde uitspraken vaak al een aanwijzing voor een type mens of karakter.

 

Je selecteert je eigen remedie

Ik help je de juiste bloesems voor jezelf te selecteren. Je krijgt een flesje met jouw persoonlijke mix mee en gebruikt de druppels 2 tot 3 weken. Daarna bekijken we wat de druppels voor je doen en of je de mix aan wilt aanpassen.

 

Hoe wordt het gemaakt?

De zon methode:

Vers geplukte bloesems ondergedompeld in een schaal met water die uren in de zon staat.

 

De kook methode:

De vers geplukte bloesems (meestal van de bomen) worden gekookt.
De vloeistof die overblijft na het verwijderen van de bloesems (moedertinctuur) wordt verdund in alcohol (brandy). Die verdunde vloeistof gaat in de bekende voorraad flesjes (stock bottles). Met die flesjes maak je een persoonlijke mix; 2 druppels van elke geselecteerde remedie (max. 6-8) worden opgelost in bronwater en gaan in je persoonlijke pipetflesje.

 

Niet homeopathisch, wel puur natuur

De Bach bloesem remedie is niet homeopathisch. De bereidingswijze met het koken van de bloesems lijkt er wel op. Bij de homeopathie wordt een deel van de bloem zelf gebruikt, bij Bach wordt de energie van de bloem in bronwater opgenomen.

 

Voor iedereen geschikt

De Bach bloesems zijn voor iedereen geschikt. Vooral bij kinderen werkt de remedie goed. Ook huisdieren en zelfs planten kunnen baat hebben bij de remedie. Bij honden, katten en paarden zijn goede resultaten behaald. Zij hebben net als mensen ook een persoonlijkheid.

 

Soms ervaar je heftige gevoelens

Als je de Bach bloesem druppels gebruikt, kunnen er soms heftige emoties boven komen. Schrik daar niet van, dat is OK. Soms merk je zelf niets, of soms merkt je omgeving dat er iets anders aan je is. Je kunt mij altijd appen als je iets wilt bespreken. Ik antwoord dan zo snel mogelijk.

Cerato bloem voor hooggevoeligheid

Gebruiksaanwijzing

Voor mensen:

 • 4x per dag 4 druppels
 • regelmatig innemen, verspreid over de dag en avond
 • direct vanuit de pipet op je tong druppelen of spuiten
 • of in je glas/drinkfles
 • maximaal 20 druppels per dag
 • zonder toegevoegde alcohol circa 3 weken houdbaar, met alcohol langer

Voor katten en honden:

in ieder geval 2x per dag 4 druppels, rest als boven

 

Voor paarden:

 • in ieder geval 2x per dag 6 druppels
 • flesje voor gebruik licht schudden
 • maximaal 6 doses per dag
 • meest ideale situatie: in de eerste 2 weken van de behandeling 4x per dag en in de laatste weken 2x per dag geven
 • koel en donker bewaren
 • na gebruik goed afsluiten, zodat er geen stof of vuil bij komt (stal!)

 

Consult voor een:

Tijd:

Kosten:

Je krijgt:

Persoon

1 uur

€ 95,- inclusief btw
2 flesjes met jouw persoonlijke mix en een dagboekje om je vorderingen in bij te houden.

€ 15,- inclusief btw

1 flesje met de Bach bloesems die naar voren komen tijdens een andere behandeling of wandeling.

Paard, hond, kat

0,5 uur

€ 50,- inclusief btw

1 flesje persoonlijke mix

Online
via mail, WhatsApp, Facetime, Zoom of MS Teams

€ 85,- inclusief btw, exclusief verzendkosten.

binnen 2 dagen een voorstel voor een persoonlijke Bach bloesem mix. Desgewenst doe ik het flesje er meteen bij en ontvang je dat per post.
Een ‘live’/fysiek consult is aan te raden, omdat ik dan ook kan zien wat er non-verbaal gebeurt.

Flesje persoonlijke mix, zonder recept

€ 25,-

€ 35,-

1 flesje, exclusief verzendkosten

2 flesjes, exclusief verzendkosten

€ 6,95

€ 15,-

Bezorgkosten binnen Nederland, per PostNL, als pakje

Bezorgkosten voor België

 

Verdere proces

Na 3 weken bespreken hoe het met je gaat

 

Gebruikelijk is om na zo’n 3 weken weer af te spreken. Dan bespreken wat je bent tegengekomen en hoe het op dat moment met je gaat.

 

Gemiddeld 5-8 weken nodig

 

Als je de druppels niet meer nodig heb stop je. Hoe lang je nodig hebt verschilt per persoon. Al naar gelang de klachten heb je gemiddeld 5 tot 8 weken nodig.

 

Verhinderd of afspraak vergeten?

 

Dat kan natuurlijk gebeuren. Een afspraak afzeggen of verzetten kan kosteloos tot 24 uur vantevoren. Na die tijd en bij niet op komen dagen wordt 50% van de kosten in rekening gebracht.

 

Gecertificeerd consultant

Ik ben BFRP-geregistreerd bij het Bach Centre. Registratienummer: NED-2018-0912E. Ik hou mijn kennis bij en breidt deze uit waar mogelijk. Zo zijn de Bach bloesems bijvoorbeeld te koppelen aan de Traditionele Chinese Medicine (TCM) met de 5 elementen, maar ook aan yoga, de chakra’s en alles wat daarmee samenhangt. Een geregistreerde consultant heeft alle levels van de opleiding tot Bach bloesem consultant doorlopen en kent de bloesems door en door. Ik ben getraind om verder te kijken dan wat je op het eerste gezicht ziet. Daardoor kan ik je helpen om bij de diepere lagen achter een emotie te komen en als het ware de ui af te pellen tot de kern van het probleem. Ik help je graag jezelf te helpen.

logo Bach Foundation registered practitioners