21558
page-template-default,page,page-id-21558,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-1.1,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

Mariëlle Kerssens

Communiceren met jezelf

Welkom. Wat fijn dat je er bent. Mijn naam is Mariëlle Kerssens. Natuur, vrijheid en avontuur zijn mijn drijfveren. Ik hou van de natuur en ben er vaak te vinden. Ik geloof in de helende kracht van de natuur. Sinds 2017 heb ik een praktijk voor alternatieve en holistische gezondheid en organiseer ik bosbadwandelingen voor particulieren en bedrijven.

Rust in je hoofd en in je lijf

Ik ben hoogsensitief en erg open, waardoor ik gevoelig ben voor invloeden en prikkels van buitenaf. Daardoor heb ik vaak behoefte aan rust. Er zijn meerdere manieren om daarmee om te gaan. Ik vind die rust grotendeels in de natuur. Die rust voelen in je hoofd en in je lijf, gun ik iedereen. Ik nodig je dan ook van harte uit om met me mee te gaan op ontdekkingstocht en te ervaren wat de natuur voor jou kan betekenen.

Mijn doel: rust voelen, thuiskomen

Mijn doel is mensen los te laten komen van de technologie, de ‘technostress’ en hun blokkades, met behulp van de natuur. Daardoor hoop ik ten eerste dat mensen zich realiseren dat we onderdeel zijn van een natuurlijke cyclus, een natuurlijk ritme. Ten tweede hoop ik dat mensen nog meer gaan leven naar voorbeeld van en met de natuur. Ook hoop ik dat we loskomen van de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie en zelfredzaam zijn. Met mijn bosbaden hoop ik dat mensen zich realiseren dat we de aarde en de natuur hard nodig hebben en dat we mogen vertragen. Vervolgens hoop ik dat beter voor de aarde gaan zorgen, zodat onze planeet weer schoon wordt en een plek is waar genoeg lucht en ruimte is voor iedereen om harmonieus samen te leven. Een plek waar je veilig bent, helemaal jezelf kunt zijn en waar je je compleet thuis voelt.

Mijn missie: meer liefde en vriendelijkheid in de wereld brengen

Mijn missie gaat om het creëren van een veilige omgeving voor mensen, waarin ze zich rustig en prettig voelen, geliefd en gesteund weten en waarin ze hun maskers durven loslaten. Een omgeving waarin ze ontdekken en durven laten zien wie ze echt, ten diepste zijn, zodat ze vrij kunnen groeien en andere mensen kunnen helpen vanuit hun authenticiteit. Ik wil meer zachtheid, liefde en vriendelijkheid in de wereld brengen.

Ik help mensen zich goed genoeg te voelen

Ik wil mensen die gevoelig zijn en die soms twijfelen aan zichzelf, hun talenten of die zoekend zijn, overspannen of burn-out, laten voelen dat ze ‘OK’ zijn, goed genoeg. Juist omdat ik daar vroeger zo’n behoefte aan heb gehad en die steun heb gemist toen ik die nodig had. Die mensen wil ik laten ervaren dat er niets mis met hen is, maar dat ze misschien hooggevoelig zijn. Daardoor kun je je soms anders voelen, of kun je het gevoel hebben dat je ‘er’ niet bij hoort of minder waard bent dan anderen. Niets is minder waar. Ik denk dat er juist ontzettend veel behoefte is aan dit soort mensen, zeker nu.

Marielle Kerssens

Mijn visie: we zijn deel van een ecosysteem

  • Mensen hebben natuur nodig voor hun welzijn, zeker in tijden van toenemende verstedelijkingTijd, aandacht, rust en ruimte zijn het nieuwe geld en de nieuwe luxe.
  • We zijn deel van een ecosysteem en moeten weer gaan leven in het ritme van de natuur om te overleven, de aarde te behouden en leefbaar te houden.
  • We kunnen leren van de natuur. Denk aan wolvenroedels en wat we daarvan kunnen leren over leiderschap en aan innovaties en medicijnen die gebaseerd zijn op de natuur.
  • Het is tijd om Oosterse en Westerse geneeskunde samen te brengen.

Wat is jouw verhaal?

Waar loop jij tegenaan en hoe past dat in het verhaal van jouw leven, daar ben ik benieuwd naar. Misschien wil je dat delen in een natuurcoachingstraject of tijdens een verfrissende bosbadwandeling. Dat kan in een persoonlijke sessie of in groepsvorm (workshop). Net wat jij prettig vindt. Het lijkt me leuk om binnekort een kop koffie of thee te drinken en nader kennis te maken. Je bent van harte welkom!

Bel Marielle

Mijn droom

In 2018 maakte ik kennis met ‘Shinrin-Yoku‘. Al mijn opleidingen, cursussen, hobby’s en interesses kwamen hier bij elkaar en alles viel op zijn plek; van mijn studie tot mijn reizen en de plekken die ik bezocht. Mijn droom is dan ook een ecologisch Shinrin-Yoku centrum in het bos, waar alle vormen van natuurtherapie bij elkaar komen, met een atelier, een kleine bibliotheek met een fijne leesplek, gezond en lekker eten, gezelligheid, en waar je kunt vinden wat je zoekt, met gelijkgestemde mensen. Thuiskomen. Tot die tijd ben je van harte welkom op mijn zolderpraktijk in Assendelft, of in het bos, mijn favoriete speeltuin en werkplek!

Zin om met me mee op reis te gaan?

Zet nu de eerste stap