22660
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-22660,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
Title Image

Voeding

Eet jezelf gezond
Voeding is een interessant medicijn. Wil jij je voedingspatroon onder de loep nemen? Samen onderzoeken we wat jij zoal binnenkrijgt en doet. Daarna maken we een plan om via voeding aan je gezondheid te werken. Je krijgt voedingsadvies en advies over voedingssupplementen. Desgewenst kijken we naar een bredere aanpak van je klachten. Voedingsadvies is slechts één onderdeel van de natuurgeneeskunde

 

Orthomoleculaire voeding

  • Orthomoleculaire voeding is voeding die je cellen goed doen
  • Orthos = Grieks voor ‘juist, recht, gezond’
  • Orthomoleculair = ‘de cellen betreffend’
  • Grondlegger van de visie op de orthomoleculaire voedingsleer is Linus Pauling

 

Orthomoleculaire geneeskunde

In de orthomoleculaire geneeskunde probeert men ziekten te genezen door ervoor te zorgen dat de verhoudingen van alle in een gezond lichaam voorkomende stoffen bij de zieke persoon òòk voorkomen. Vitamines spelen hierbij een grote rol. Linus Pauling hield zich in zijn latere leven intensief bezig met de werking van vitamines.

 

Vitamines

Zo constateerde Pauling dat meeste vitamines, in tegenstelling tot farmaca, in hoge doseringen vrijwel niet toxisch zijn. Dit leidde mede tot zijn opvatting dat de optimale dosering van vitamines veel hoger ligt dan wat we via een normale voeding aan vitamines binnenkrijgen. Hij onderbouwde met name het gebruik van hoge doses vitamine C. Deze vitamine kan beschermen tegen een aantal ziektes. Het kan ze verminderen of voorkomen.

 

Metaalbinding en DNA

In 1947 publiceerde Pauling een veel geciteerd artikel waarin hij de metaalbinding verder verklaarde. Ook onderzocht hij het DNA. Ik geloof dat een groot deel van onze gezondheidsproblemen komt door de vervuiling van ons lichaam. Als we zware metalen binnenkrijgen (bijvoorbeeld via ons voedsel of de producten die we gebruiken om ons te wassen) nemen we die op. Ons lichaam moet dan hard werken om deze weer te neutraliseren.

 

De invloed van voeding

Als we daar bovenop veel bewerkt voedsel, suiker, verzadigde vetten en koolhydraten eten en bijvoorbeeld alcohol drinken (om maar eens wat te noemen) dan heeft ons spijsverteringssysteem het zwaar. Dat kun je lichamelijk merken. Je ontwikkelt lichamelijke klachten.

 

Ziekte

Uiteindelijk word je ziek, je lichaam, je organen gaan falen en uitvallen. Het systeem werkt niet meer. Het systeem is mijns inziens een cyclus, een samenwerkend, organisch geheel. Ook in combinatie met je geest en zelfs je ziel. Hoe langer een situatie voortduurt, hoe zwaarder je klachten worden en hoe meer een ziekte zich ontwikkelt. Als je cellen eenmaal onherstelbaar beschadigd zijn, kun je dat niet meer ongedaan maken.

 

Ziekte vertragen

In 1994 stierf Pauling aan prostaatkanker. Voor hem was dit geen aanleiding zijn visie te herzien. Integendeel. Hij beweerde juist dat hoge doseringen vitamine C het begin van zijn kanker met twintig tot vijfentwintig jaar hadden vertraagd. Dit doet denken aan het verhaal van dr. Bach, die de Bach bloesem remedies ontwikkelde.

 

Eet je beter

Hoe eerder je je lichaam en je organen helpt, bijvoorbeeld door voeding met bouwstoffen te eten, hoe eerder je lichaam zichzelf kan herstellen. Per slot van rekening vernieuwen je cellen zich om de zeven jaar. Er zijn meerdere manieren om te werken aan gezonde cellen.

 

Holistische blik

Ik ken een aantal manieren om op een natuurlijke manier te werken aan je gezondheid. Graag help ik je deze te ontdekken en toe te passen. Tijd om aan de slag te gaan!

 

BronWikipedia

Maak een afspraak
Rode paddenstoel met hartje