122
post-template-default,single,single-post,postid-122,single-format-gallery,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Eigen ontwikkeling essentieel

Eigen ontwikkeling essentieel

Persoonlijke ontwikkeling essentieel voor mensen

Vandaag viel het blad Binnenlands Bestuur weer op de mat. Een lidmaatschap uit mijn tijd als Zaans ambtenaar. Ik blader hem altijd even door om te zien of er iets interessants in staat voordat ik hem in de papiertas gooi. Een artikel viel me op: ‘Eigen ontwikkeling essentieel’, gebaseerd op een onderzoek van TNS Nipo.

83% van de ondervraagde ambtenaren vindt het belangrijk om zichzelf te kunnen ontwikkelen. Vooral mensen in het onderwijs (92%) en 25- tot 35-jarigen (96%) vinden dit essentieel. Werkgevers doen hier in het algemeen nog erg weinig mee.

Als je als ondernemer of organisatie jonge mensen wilt aantrekken en ze wilt behouden lijkt me dit een uitgelezen onderwerp om mee aan de gang te gaan. Een eenvoudige stap hierin is bijvoorbeeld een dag organiseren rondom een kleurenmodel. Dit kan een leuke combinatie zijn met bijvoorbeeld een bedrijfs- of afdelingsuitje.

Van alle personen wordt een kleurenanalyse gemaakt, met gebaseerd op circa 7 denk- en gedragssystemen. Door deze met elkaar te delen en te bespreken krijg je inzichtelijk wat voor type iemand is en hoe jij zo iemand juist wel en niet moet benaderen. Zo’n sessie is leerzaam en kan de werksfeer ook nog eens flink verbeteren.

Enkele kleurensystemen waarmee ik persoonlijk kennis heb gemaakt zijn Profile dynamics en Management Drives, maar er zijn meerdere systemen. Doe er je voordeel mee. Wil je met intuïtieve ontwikkeling aan de slag, of je oriënteren op wat dit voor jou of je afdeling zou kunnen betekenen, doe eens gek en neem contact met me op.