22394
post-template-default,single,single-post,postid-22394,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.1,select-theme-ver-5.1.8,ajax_fade,page_not_loaded,qode-elegant-product-list,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Coronavirus

Corona bal en letters

Coronavirus

Thuis werken, kindergeluiden op de achtergrond, minder sociale contacten en afspraken, geen wc-papier gehamsterd hebben en nu misgrijpen in een supermarkt met lege vakken. De Corona-angst slaat toe. Wat kun je, naast goede hygiëne en de RIVM-richtlijnen volgen, meer doen om je weerstand op peil te houden? Vind hier links naar twee artikelen op de site van het centrum waar ik dit jaar een opleiding volg over voeding. Plus een aantal geschikte essentiële oliën.

 

Spirulina en andere voedingssupplementen 

Corona (Covid-19) is een RNA-gebaseerd virus. Volgens een studie gepubliceerd in ‘Progress in Cardiovascular Disease’ heeft onder andere spirulina een geweldig potentieel bij het bestrijden van virale RNA-infecties. Lees het hele artikel op de site van Nederlof Centrum.
 

Vitamine C

Officieel is er in Europa geen medicijn tegen het Coronavirus (Covid-19). De overheid van Shanghai heeft echter veel patiënten zeer succesvol behandeld en baseerde een standaard protocol op gebruik van alleen vitamine C. Lees het hele artikel op de site van Nederlof Centrum. 
 

Essentiële oliën: van tea tree tot bergamot 

De essentiële olie ‘Tea tree’ is anti-viraal. Voor schone handen kun je ook lavendel, eucalyptus en niaouli gebruiken. Ook lekker zijn:

  • Tijm
  • Bergamot
  • Citroen
  • Pepermunt

Bron: Chi.nl

 
“Humor, naar muziek luisteren én alcoholgebruik (met name rode wijn) zijn belangrijk voor je fysieke welbevinden. Het is namelijk een feit dat het immuunsysteem erdoor wordt versterkt”
Dr. Jan Snel, gastonderzoeker aan de faculteit Psychologie van de Universiteit van Amsterdam. 
 
Blijft gezond en relaxed en koester de momenten van rust, ontspanning en liefde.

Heb je vragen? Je kunt me altijd even bellen, mailen of appen.